Ny silikonpakning i Eldons veggmonterte skap i rustfritt stål og koblingsbokser gir brukerne store fordeler

Alltid foran, og med våre kunder i tankene, er Eldon opptatt av kundenes behov og har som det første selskapet i bransjen erstattet polyuretanpakningen i veggmonterte skap i rustfritt stål og koblingsbokser med en silikonpakning.

Dette gjør disse produktene til det perfekte valget for hygieniske miljøer som næringsmiddelproduksjon og farmasi eller miljøer der det er mye vann, samt i tøffe miljøer som olje og gass, marine bruksområder og annet. Eldons produktledelse tok avgjørelsen om å bruke silikonpakninger ut fra en grundig analyse av markedet for skap i rustfritt stål, og denne typen pakning gir kundene mange fordeler.

Alle Eldons veggmonterte skap i rustfritt stål og koblingsbokser i AISI316L (1.4404) får den nye silikonpakningen. De gode elektriske isoleringsegenskapene sørger for overholdelse av de strengeste helse- og sikkerhetsforskriftene, og pakningen kan brukes i alle miljøer der polyuretanpakningen har blitt brukt.

Silikongummiet i det nye pakningsmaterialet er en uorganisk syntetisk elastomer laget av krysskoblet silikonbasert polymer forsterket med fyllmasse. Silikongummi har en unik kombinasjon av kjemiske og mekaniske egenskaper som man ikke finner i noen andre pakningsmaterialer.

Tetter svært godt, lengre levetid

Silikon er enkelt å forme, så pakningen gir derfor en svært god tetning mellom skapet og døren. Dette betyr at kundene får en høy grad av beskyttelse.

Svært god fleksibilitet og elastisitet sørger for at silikonpakningen aldri blir deformert eller svekket uansett hvor mange ganger skapdøren åpnes og lukkes. I kombinasjon med det sterke materialet innebærer dette at pakningen har lengre levetid.

Høy motstandskraft mot kjemikalier og værforhold

Et annet kjennetegn ved silikonpakningen er den høye motstandkraften mot kjemikalier og ekstreme værforhold (regn, snø, fuktighet, ozon og UV). Kundene kan derfor bruke Eldons skap i rustfritt stål i enda tøffere miljøer enn tidligere.

Takket være den lukkede cellestrukturen i silikongummi absorberer pakningen i svært liten grad vann, slik at kundene kan være trygge på at komponentene deres er sikret mot omgivelsene selv når de utsettes for vann og høye nivåer av UV-stråling.

Oppgraderte skap tilgjengelig snart

Eldon tømmer lageret for skap i rustfritt stål med polyuretanpakning før skap med den nye silikonpakningen lanseres. Dette betyr at skap med silikonpakning blir tilgjengelig for sluttbrukere så snart som mulig etter lanseringsdatoen. Eldon vil ikke blande leveringer basert på kjøpsordre.