Shell bruker skap fra Eldon i et gigantisk flytende raffineri

Bare komponenter av høyeste kvalitet holdt mål hos Shell Oil da de skulle bygge sitt unike, flytende oljeraffineri, The Prelude, som er blitt beskrevet som verdens største flytende objekt. Dermed var skap i rustfritt stål fra Eldon et naturlig valg til det enorme fartøyet, som er like langt som fire fotballbaner og veier like mye som seks hangarskip.

Fartøyet er plassert 200 km utenfor kysten av Australia og skal hente og prosessere gass som utvinnes fra borerigger og plattformer langt til havs. Dermed elimineres behovet for rørledninger til et raffineri på land.  

Air Products skal konstruere nitrogenproduksjonsanlegget til dette prestisjetunge prosjektet. Produksjonsanlegget skal bruke en teknologi som er utviklet for å utvinne nitrogen fra luft ved hjelp av en spesiell membran. Nitrogenet skal deretter plasseres oppå naturgasstankene for å hindre eksplosjoner og sikre at ledningene ikke inneholder gass.

Eldon er valgt ut til å levere trettini 316-skap i rustfritt stål med dimensjonene 2000 x 1000 x 800. Trettiseks av skapene skal monteres i grupper på seks, mens de øvrige tre skal være frittstående. Skapene i rustfritt stål er utformet for å tåle tøffe forhold til havs og skal levere strøm til nitrogenproduksjonsanlegget. Leveringstidspunktet er midten av april.

"Konstruksjonen av dette fartøyet er et stort prosjekt for Shell", sier Knut Arnestad, daglig leder for Eldon i Norge. "Vi er svært glade for å samarbeide med teamet til Air Products og er overlykkelige over at våre skap i rustfritt stål ble valgt."