Eldon og nVent HOFFMAN slår seg sammen

Eldon kunngjorde i dag at nVent, et globalt ledende selskap innen elektriske tilkoblings- og beskyttelsesløsninger, har inngått en avtale om å kjøpe Eldon. nVents hovedkontor ligger i London i Storbritannia.

Administrasjonskontoret i Minneapolis, Minnesota, USA, og de fører merker som CADDY, ERICO, HOFFMAN, RAYCHEM, SCHROFF og TRACER. nVent har ca. 9000 ansatte over hele verden.

Elektroskapløsningene til nVent, nVent HOFFMAN og Eldon utfyller hverandre svært godt. Eldon har en sterk tilstedeværelse i Europa og et moderne, omfattende utvalg av elektroskap. NVent har en sterk base med nVent HOFFMAN-merket i Nord-Amerika, og god dekning i Latin-Amerika og Asia.

De to selskapene vil sammen være godt posisjonert for å supportere kunder over hele verden takket være global produksjon og et konkurransedyktig utvalg av IEC-skap av høy kvalitet.

Kombinasjonen av produktporteføljene til nVent HOFFMAN og Eldon, i tillegg til kombinert markedsføring, omfattende salgsdekning og operative evner, forventes å gi nVent en mulighet til å øke veksten globalt.

"Eldon vil være et godt tillegg til nVent og vil gjøre at vi kan posisjonere oss med tanke på den raske veksten av skapløsningene våre i Europa, samtidig som vi også kan møte et gitt behov for noen av våre store globale kunder – muligheten til å kjøpe skap som oppfyller designkravene og kvalitetsstandardene fra et selskap med produksjonsmuligheter over hele verden", sier Beth Wozniak, administrerende direktør i nVent.

"Eldons visjon er å bli en global skap produsent og betjene kunder på alle kontinenter. Det ville ha vært mulig å oppnå en så utfordrende visjon selv, men det ville tatt ganske lang tid. Ved å slå oss sammen med nVent vil vi realisere visjonen vår mye raskere. Sammen kan vi få fart på forskning og utvikling, drive digitaliseringsarbeid og tilby en omfattende produktportefølje", sier Eldons CRO, Alexander van der Weide.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Eldons kunngjøringsvideo som gir en oversikt over alle mulighetene for selskapet og alle aksjonærene.

I påvente av juridisk godkjenning forventer nVent at transaksjonen fullføres i 2019. Frem til da vil nVent, med sitt HOFFMAN-merke, og Eldon fortsette å driftes som uavhengige selskaper.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte Alexander van der Weide, Eldons CRO, alexander.vanderweide@eldon.com eller ringe +34 646 566 210.