Raske emballeringsmaskiner av høy kvalitet bruker Eldons skap

Eldon har levert industriskap til Sollas i over 15 år. Sollas er et av emballasjebransjens mest dynamiske varemerker og leverer et stort utvalg av standard og spesialbygde løsninger for emballering og båndrulling til en rekke ulike bransjer.

Sollas er en familieeid nederlandsk bedrift med virksomhet innen emballeringsteknologi. I løpet av de siste 65 årene har de utvidet bedriften over hele Europa, og har åpnet avdelinger i Frankrike, Tyskland og Storbritannia. Sollas' maskiner for emballering og båndrulling gir raskere drift og øker produktiviteten i mange ulike bransjer, som parfyme og kosmetikk, legemiddel, rekvisita, digitale medier, kaffe og te, tobakk og konfekt.

Bedriften har kunder over hele verden og har opparbeidet seg et godt renommé gjennom sin banebrytende teknikk og positive tilnærming til å levere standard og spesiallagede maskiner som gjør at fleksibiliteten til Eldons skap utnyttes fullstendig. Sollas har arbeidet med Eldon siden 1998. Eldon imøtekommer deres behov for nyskapende tilnærminger til skap, slik at Sollas kan levere emballeringsteknologi og -maskiner som er kjent for fleksibilitet og tilpasningsevne.

Emballeringsmaskiner til næringsmiddelindustrien

Den nye banebrytende maskinen fra Sollas er den revolusjonerende FSX. Den er verdens første fullstendig servodrevne emballeringsmaskin. FSX kan pakke inn flere typer produkter hver dag med utrolig kort nedetid mellom produksjonen.

FSX er bygget slik at den stiller store krav til kvaliteten på komponentene som brukes i maskinen. Derfor valgte Sollas å bruke Eldons semikompakte versjon i lakkert stål med enkel dør, med målene 1800 x 1000 x 400 mm fra MKS-serien med gulvskap.

 "Vi startet med det større skapet fordi vi trengte plass til alle servodrevene," forklarer Dirk Verbeek, leder for Sollas' elektriske avdeling.

Men nyskapningen stoppet ikke der. Da en bakerikunde ba om en maskin som tålte den tøffe varmen i et stekemiljø, utviklet Sollas en FSX-løsning der et kjøleaggregat (CUH-typen) fra Eldon ble montert på skapets tak.

"Eldon har alltid arbeidet for å levere produkter av topp kvalitet til beste mulige pris, men har samtidig ønsket å gi kundene fleksibilitet som gir bedre lønnsomhet. Det er derfor vi gjør det mulig for kunden å bestille forhåndsmontert tilbehør for klimakontroll, men også de fleste av våre andre standard tilbehør, slik at de kan forenkle arbeidet sitt og spare tid", sier Ype-Jan van Slooten, Account Manager, Noord-West Nederland.

Løsning for kosmetikkemballasje

Sollas SX er et annet eksempel på en toppmoderne emballeringsmaskin som er konstruert for å pakke både enkle artikler og pakker ved middels til høy hastighet. SX-designen er fleksibel, brukervennlig og robust og krevde at Eldon utviklet skap i lakkert stål med dobbeldør i tilpassede størrelser for at de skulle passe perfekt i maskinen.

For å oppfylle Eldons løfte om å levere skreddersydde løsninger til kundene utviklet Eldons tekniske designere et skap i spesialstørrelse med en dybde på 400 mm for å gi plass til SX-maskinens servodrev. Eldon har også tilpasset skapene sine med gjennomsiktige vinduer i døren på spesiell forespørsel fra en av Sollas' kunder i kosmetikkbransjen, som ønsket at kontrollpanelene skulle være synlige uten at døren måtte åpnes.

Pakker inn Champagne-flasken din

Ingenting er som et godt glass med avkjølt Champagne for å feire en spesiell anledning, men flasker og væsker må behandles forsiktig. Derfor har Sollas utviklet en nyskapende emballeringsmaskin til Champagne-bransjen kalt Bottlepacker. På grunn av miljøet flaskeemballeringsmaskinen brukes i, valgte Sollas Eldons godt utprøvde ASR-skap i rustfritt stål, som er utformet for å gi renslighet og beskyttelse mot inntrenging samt høy bestandighet mot rust forårsaket av inntrenging av vann og rengjøringskravene. ASR samsvarer med beskyttelseskrav av høyeste grad, og de er testet av de velkjente laboratoriene KEMA og UL.