Moderne anlegg for behandling av avløpsvann i Romania

Eldon hjelper en av de største elektroteknikkbedriftene i Romania med å sikre kontinuerlig behandling og tilførsel av trygt drikkevann til over tre millioner mennesker i Romania fra et nyskapende vannverk.

Da den ledende elektroteknikkbedriften Watt Unit fikk i oppdrag å utforme og implementere det elektriske systemet i et splitter nytt storskalaanlegg for behandling av avløpsvann, valgte de Eldon som partner på bakgrunn av vår lange erfaring med skapløsninger. Anlegget, som drives av SC Raja SA Constanta, den største regionale operatøren i Romania, skal levere trygt drikkevann til opptil fire millioner mennesker i 34 fylker.

Utfordringen

Ferskvann er en av de viktigste ressursene i verden. Men forurenset vann ødelegger miljøet og har en negativ innvirkning på helsen vår. Det er derfor de som driver offentlige vannanlegg, må kunne stole på at teknologien fungerer som den skal til enhver tid, og leverer vann som er renset for bakterier, kjemikalier og partikler som slam. 

Watts Unit er en av de ledende leverandørene av nøkkelklare elektriske systemer i Romania, og de har lang erfaring med å levere ingeniørtjenester, med innkjøp og med prosjekthåndtering. Bedriften har bygget opp renommeet sitt ved å implementere en rekke store og avanserte prosjekter, samt mindre og mer eksperimentelle prosjekter.

Men det var en helt spesiell oppgave å skulle hjelpe SC Raja SA Constanta med å bygge det nye vannverket Constanta Sud, både med tanke på størrelsen på prosjektet og typen prosjekt.  Det viktigste var å få på plass feilsikre elektriske systemer som skulle sørge for at alle systemene i vannverket kunne operere hele døgnet – de interne og eksterne pumpene, mikserne, strømhåndteringen og distribusjonssystemene. 

Eldons løsning på vannverket Constanta Sud

Eldons omfattende utvalg av brukervennlige veggmonterte skap og gulvskap og stå på-viljen til å finne løsninger til selv de vanskeligste nøkkelklare prosjekter gjorde at vi ble valgt ut som skapleverandør til vannverket.

Watt Unit

 «Vi er veldig stolte over hvordan vi overfører kvalitetstankegangen vår fra de fysiske produktene våre, som skal hjelpe til å garanterte pålitelig elektrisitet, til måten vi gjør det lille ekstra på for å gi kunden den støtten de trenger for å fullføre prosjekter i tide og innenfor budsjettet, uansett hvor avansert prosjektet er», sier Mugurel Tanasa, salgsleder for Eldon.

Elektroingeniørene i Watts Unit valgte Eldons veggmonterte skap (MAD1201030R5) og gulvskap i lakkert stål (MKS20084R5), samt nødvendig tilbehør. MKS-serien med modulbaserte gulvskap fra Eldon består av ergonomiske og sterke enheter som er svært pålitelige og fleksible med bak- og takpaneler som kan fjernes og gir enkel tilgang til hulling, samt hengsler som gjør det mulig å åpne dem fra venstre eller høyre side. Prosjektet ble ferdigstilt i tide – og nå kan opptil fire millioner mennesker i Romania være trygge på at de får rent drikkevann.