Eldons skap er utvalgt til et prosjekt for å bygge Europas kraftigste fiberlaser

Den britiske leverandøren av avanserte automasjons- og laserløsninger Tec Systems brukte Eldons skap til å vinne anbudet om å levere Europas kraftigste fiberlaser.

Tec Systems, en stor global leverandør av avanserte automasjons- og laserløsninger til industriene romfart, kjøretøy og atomkraft, har fått oppdraget med å levere en laserløsning på 20 kW til Manufacturing Technology Centre (MTC) i Antsy i West Midlands, England. 

Tec Systems møtte tøff konkurranse fra internasjonale leverandører da de vant prosjektet, som er en del av en investering på GBP 130 millioner fra MTC. "Tec utvikler et system som kommer til å sikre at britisk produksjon blir ledende innen byggings-, monterings- og sammenføyningsteknologi", sier Tony Jones, administrerende direktør for Tec. 

Tec valgte Eldon som sin skapleverandør for prosjektet på grunn av deres førsteklasses omfattende, konkurransedyktige og robuste skapserie og deres langvarige samarbeid som er bygget på tillit og utmerket service i løpet av de siste ti årene. "Det er avgjørende for oss å ha tilgang til en så omfattende serie av skap av ypperste kvalitet", sier Tony Jones. 

Lasercellen fra Tec har en fiberlaser på 20 kW i ytterbium med en fireveis veksler for strålen, en aktiv cellevernstruktur, en robot med seks akser, to fleraksede, servodrevne håndteringsautomater og en serie med laserhoder og laseroptikk som dekker en rekke bruksområder. Cellen kan behandle komplekse 3D-komponenter på opptil 5000 kg og tre meter i diameter, mens dataovervåkning og opptaksfunksjoner er innebygd i cellen, slik at prosjekter MTC påtar seg for kunder, kan registreres og dokumenteres fullstendig. 

Tec har arbeidet med Eldon i over ti år, og bruker mange av Eldons gulvskap og veggmonterte skap, i både lakkert og rustfritt stål, i alle de ulike maskinene deres. "Vi begrunnet vårt valg av Eldon som vår skapleverandør på solide argumenter, både med tanke på produktkvalitet samt profesjonell service og levering," sier Tony Jones. "Vi bruker skap i ulike størrelser til det elektriske utstyret vårt. Dermed er en omfattende serie med skap avgjørende for MTC-prosjektet, og Eldon tar utfordringen på strak arm." 

I tillegg la Tec Systems nylig til tre standard laserceller i porteføljen sin: en flerakset trimmecelle med robotlaser til å beskjære materialer for kjøretøyindustrien, en flerakset sveisecelle som brukes i prosesser for geometriske 3D-sømmer eller til å sveise rundt kompliserte deler, og en laserskjærer med grunnplate. "Vi velger også Eldon til vårt standard lasercelleprodukt pga. deres utmerkede utvalg av skap og størrelser," sier Tony Jones.