Eldon sponser innovasjon i Nederland

Tre ingeniørstudenter i Nederland har utviklet et nyskapende konsept for en maskin som sliper og smører ski og snøbrett. Eldon er alltid interessert i å støtte unge talenter og sponser derfor prosjektet med et elektrisk kontrollskap av høy kvalitet.

Jörgen Bakker, Daan van Aert og Jimmy Hagens studerer Mechatronica ved Markiezaat College i Bergen op Zoom, en by sør i Nederland. Kurset er en kombinasjon av mekanisk og elektrisk teknologi.

Eksamensoppgave med begrenset budsjett  

Som eksamensoppgave må studentene utvikle en nyskapende maskin med et budsjett på kun 500 euro. Maskinen må styres av en Mitsubishi PLC og være bærbar og kompakt nok til å få plass i heisen på skolen.

Jörgen Bakker hadde en idé: “Jeg hadde nylig begynt å jobbe i en lokal sportsbutikk med vedlikehold av snøbrett. Slipingen og smøringen er hardt manuelt arbeid, og om vinteren er det mange kunder. Så jeg tenkte det kunne være en spennende utfordring å utvikle en maskin som kunne gjøre jobben i stedet.”  

Vertikal betjening 

Eldon enclosures sponsorshipDet var akkurat det studentene gjorde. Den nyskapende maskinen som Jörgen og kollegene hans bygger, skiller seg betydelig fra andre maskiner av denne typen, ettersom slipingen og smøringen utføres vertikalt. “Dette har medført enkelte designutfordringer, men det innebærer også at maskinen kan være ganske kompakt,” sier Jörgen.

Den er også enkel å betjene. “Du åpner døren og skyver bunnen av snøbrettet eller skien mot en arm som er utstyrt med sugekopper. Lukk døren, som dermed låses, og to armer til med sugekopper tar tak i toppen av brettet, og slipingen og smøringen utføres.”

Det er et interessant konsept, men hvordan kunne studentene utvikle og bygge en slik maskin med et budsjett på bare 500 euro? Jörgens bror visste hva de skulle gjøre.

Hvorfor ikke kontakte Eldon? 

Jörgens bror foreslo at studentene skulle henvende seg til Eldon som hadde sponset hans eksamensprosjekt tidligere. Dermed sendte Jörgen en e-post med en beskrivelse av konseptet og et bilde av prototypdesignen til Eldons kontor i Schiphol-Rijk.

“Et par dager senere ble vi kontaktet av Eldons salgsdirektør, Ype-Jan van Slooten,” sier Jörgen. “Han fortalte at de hadde bestemt seg for å sponse oss med det elektriske kontrollskapet vi ønsket oss!”

Skapet er et MKS18084R5, et robust gulvskap med enkeltdør i lakkert stål som blir montert over hele høyden til maskinen, og som omfatter alle delene som styrer maskinen. Dette inkluderer en kompressor for alle de pneumatiske funksjonene til maskinen, motordrev, en støvsuger for å samle opp støvet og en berøringsskjerm for å styre alt.

Vekker allerede interesse 

“Vi er svært takknemlige overfor Eldon for at de sponser oss, og vi har allerede begynt å bygge maskinen. Etter at maskinen er ferdigstilt og vi har testet at alt fungerer, vil sjefen min gjerne ha en i butikken. Alle som hører om den, er veldig interessert,” avslutter Jörgen.