Eldon-skap valgt for å beskytte viktig elektrisk koblingsutstyr ved Oslo lufthavn

Eldons høye kvalitet, konkurransedyktige priser og pålitelige levering bidro til at selskapets elektroskap fremsto som det perfekte valget for Satema Moelv AS da de deltok i anbudsrunden om det store prosjektet ved Oslo lufthavn.

Den norske produsenten av elektriske tavler, Satema Moelv AS, slo konkurrentene og vant en stor kontrakt verdt NOK 36 millioner for å levere elektriske paneler til byggingen av den nye terminalen ved Oslo lufthavn. Terminalen bygges for å sikre at flyplassen kan håndtere en forventet trafikk på 28 millioner passasjerer i året. Byggingen omfatter nye ankomst- og avgangsområder, bagasjehåndteringsanlegg, en ny pir og gater.

Siden den norske tavlebyggeren ble grunnlagt for 52 år siden, har den vokst til å bli en av de ledende produsentene av elektriske tavler i Europa. Men å vinne den ettertraktede kontrakten på det omfattende flyplassterminalprosjektet krevde mer enn bare Satema Moelvs egen ekspertise, de trengte også ekspertisen til sine pålitelige leverandører, blant annet Eldon som har vært leverandør til Satema Moelv i over 20 år.

Sikker strømfordeling 

Eldons Power System har vist seg å være den perfekte løsningen for å oppfylle vanskelige prosjektkriterier for sikker strøm og fordeling, i et miljø der selv kortvarige problemer kan få alvorlige følger.

 

Power and Distribution enclosures

Ole Halvor Afseth, sjef for elektriske tavler hos Satema Moelv AS, sa at Eldons høye kvalitet, konkurransedyktige priser og pålitelige levering var viktig faktorer for å hjelpe dem med å vinne anbudet om kontrakten.  Ole Halvor Afseth bemerket videre at kontrakten var den største som selskapets avdeling for tavler noensinne hadde vunnet i løpet av selskapets femti år lange historie, fem tiår der de hadde vært involvert i mange store prosjekter i Europa og andre steder.

Eldons løsning 

Etter å ha identifisert Eldons EPS-system som det ideelle hovedtavlesystemet for installasjoner på Oslo lufthavn, kjøpte Satema Moelv AS 400 standard MCS-gulvskap fra Eldon med mye forskjellig tilbehør.

 

Power and Distribution

 

Power and Distribution enclosures

"Eldons MCS – skap med enkeltdør, kombinerbar versjon i lakkert stål – er den perfekte løsningen for denne typen prosjekt og setter nye standarder når det gjelder styrke og brukervennlighet," sa Finn Andresen, Eldons distriktssjef i Norge.