Eldon leverer elektrisk installasjon for avansert bulkrobot fra Van Aarsen

Van Aarsen, spesialist på dyrefôr og forblandingsteknologi, valgte tidlig i 2017 Eldon som leverandør av elektrisk installasjon for en toppmoderne bulkrobot for fylling av siloer. Van Aarsen har nå levert maskinen, som har noen uventede funksjoner, til sluttkunden, et mølle- og forblandingsanlegg i Nederland.

Van Aarsen ble grunnlagt i Nederland i 1949 og leverer maskiner og komplette løsninger for bærekraftig produksjon av dyrefôr og forblandinger. 

Revolusjonerende robot utformet internt

Den nye bulkroboten er designet av Van Aarsens interne teknikkteam. Kontrollenheten er fra Spie van de Meerakker, mens det lakkerte, elektriske stålskapet og tilhørende tilbehør er levert av Eldon. 

Under mølledriften henger roboten over en gruppe siloer og blir programmert til å fylle hver silo med den nøyaktige produktvekten som er oppgitt. Deretter laster siloene dyrefôret over i lastebilene, som leverer det til kunden. 

Unike tilleggsfunksjoner 

I installasjoner av denne typen kan roboten som regel bare bevege seg forover og bakover. Denne avanserte bulkroboten kan imidlertid også bevege seg sidelengs, en unik funksjon utformet for å fylle siloer raskere. Størrelsen på roboten er også banebrytende ved at den er på 3,5 x 3,5 m og har en høyde på 4 m. Den har en x-ramme og en y-ramme som til sammen veier 20 tonn, og har en kapasitet på 5000 tonn fôr per last.

Riktig skapløsning 

Account Manager for Eldon, Rick van Oosterom, besøkte både Van Aarsen og Spie van de Meerakker for å demonstrere Eldons nylig oppgraderte MCS-serie av kombinerbare skap i lakkert stål og tilbehør. 

Van Aarsen valgte Eldon for dette prosjektet basert på disse besøkene, og på at Eldon kunne levere tilpassede skap som passet til de spesifiserte dimensjonene. «Vårt utvalg av kombinerbare skap i lakkert stål har nå enda tykkere materiale, et sterkt låsesystem og nye sidepaneler som gir større stivhet, reduserer monteringstiden og gjør det mulig for én person å utføre installeringen. For den elektriske installeringen av den nye bulkroboten leverte vi et lakkert stålskap i MCS-serien med spesialdimensjoner, utstyrt med vårt nye CC106-klikkesystem», sier Rick van Oosterom.


Bekrefter tilliten til Eldon

Van Aarsen-teknikeren John Wolf uttalte følgende: «Da den nye bulkroboten var under utvikling, informerte prosjektteknikeren meg om at han ikke kunne finne et elektrisk skap med riktige dimensjoner hos vår vanlige leverandør. Vi så på kvalitetsnivået som Eldon tilbyr, og bestemte oss for å velge Eldon denne gangen. Vi ble ikke skuffet.»