Eldon hjelper nederlandsk kunde med å levere nøkkelferdig hygienisk kjølesystem til slakteri i Senegal

Eldons tilpassede skapløsninger hjalp det nederlandske kjøleselskapet Geerlofs Refrigeration med å lage og levere et unikt lagersystem til et slakteri i Senegal, hvor hygiene og helsesikkerhet er en forutsetning.

Eldons kunnskap innen levering av skapløsninger til bruk i matvareindustrien gjorde at selskapet var førstevalget da nederlandske Geerlofs Refrigeration så etter en leverandør av skap til et nøkkelferdig hygienisk kjølesystem til et slakteri i Senegal.


Kundeproblem løst

Geerlofs Refrigeration er en leverandør av nøkkelklare kaldlagre i store deler av verden. Selskapet ble dannet for 85 år siden, og det er kjent som en leder innen oppbevaringsløsninger som hjelper kunder med å sørge for at ferske matvarer holder seg lenger. Kundene er som regel bønder og andre som dyrker blomster, grønnsaker, poteter og frukt, men de får også stadig flere kunder som behandler mat som fisk og kjøtt, og som har svært høye krav til hygiene. 

Geerlofs' kunder forventer at selskapet leverer løsninger som er basert på flere tiår med erfaring og teknisk kunnskap innen håndtering av ferske råvarer. Det nederlandske selskapet liker å si at siden de «kjenner forskjellen mellom et eple og en potet, vet de også den beste metoden for å avkjøle og fryse fisk eller brød» – ulike typer råvarer trenger ulike kjøleløsninger. 

Så da det senegalesiske slakterselskapet Sedima, som har spesialisert seg på fjærfe, ba Geerlofs Refrigeration om å utvikle, montere og installere fullstendig kjøleutstyr, ville det nederlandske selskapet bruke skap fra Eldon som kunne hindre forurensning mellom produktene. Siden Sedima leverer kylling som er både avkjølt og frossen, mellom 4 ºC og –20 ºC, er kravet om hygienisk behandling svært høyt. Elektriske skap vaskes jevnlig for å fjerne eventuelle partikler.

De mest avanserte delene av kjølesystemet til Geerlofs avkjøler og fryser fuglene ved hjelp av en roterende avkjøler og tre luftfrysere til dette formålet. Dessuten er det behov for kalde lagre og fryselagre i dette systemet, samt utstyr til klimaanlegg i de ulike behandlingsrommene og et klimaanlegg som kan føre inn frisk luft til de ansatte. 

Eldons løsning

Et viktig element når man skal sikre trygg betjening av nøkkelklare løsninger, er kontrollene, inkludert hovedbryterpanel og PLC-er med merkebeskyttet programvare. Og det er derfor skapene fra Eldon ble den valgte løsningen.  Eldon leverte en plattform for hovedbryterpanelet med en merverdi som langt overgikk et enkelt skap i lakkert stål med hengsler og låser av høy kvalitet. Eldon kunne levere en tilpasset løsning som gjorde det enklere for Geerlofs Refrigeration å montere systemet. Det nederlandske selskapet kunne rett og slett bygge panelet utenfor skapet, og så enkelt smette det på plass da de var ferdige. 

Takket være Eldon og Geerlofs Intelligent Storage & Processing System Gispro® kan Sedima nå kjøre hele systemet på en energivennlig måte, kontrollere det fra én enkelt visualiseringsplattform og administrere det eksternt fra hvor som helst via Internett.