Svensk kabelmaskinprodusent får det automatiserte fortrinnet og sparer 50 % på produksjonstiden i panelbyggingen

SITUASJON

Med en lidenskap for god service er eieren av Lämneå Bruk AB i Ljusfallshammar i Sverige, Jonas Hagstedt, fast bestemt på å finne en måte å oppfylle kundebestillinger raskere uten at det går utover kvaliteten.

Selskapet som ble grunnlaget i 1727, har en lang historie med å bygge høykvalitets, innovative og effektive maskinløsninger med høy grad av brukervennlighet og tilpassing for maksimal brukerfordel og lønnsomhet til deres internasjonale kunder. I dag designer og produserer Lämneå Bruks’ maskinister en rekke ulike teknologisk avanserte maskiner for ulike kabeltyper – fra små enkeltmaskiner til fullstendige linjer. Som en del av forpliktelsen tar selskapet fullt ansvar for hver del av maskinen, herunder elektrisk design, produksjon av maskinen og kontroll av elektrisk skapproduksjon samt programmering. Alt dette gjøres på produksjonsstedet i deres verksted i Ljusfallshammar.

Tradisjonelt bygget teamet i stor grad elektriske paneler og skap manuelt, noe som krevde betydelig tid og ressurser. Etter konsultasjon med anerkjente eksperter kontaktet Hagstedt nVent HOFFMAN for å dra fordel av bransjens ledende automatiseringsutstyr.

«Vi setter stor pris på hvor enkelt det er å gjøre forretninger med nVent», sier Hagstedt. «I hvert tilfelle hjalp det tekniske teamet i nVent HOFFMAN oss med å velge den riktige løsningen for behovene våre. De ga gode råd og var vennlige og kommunikative.»

LØSNINGER

Først investerte Hagstedt i et nVent HOFFMAN-modifikasjonssenter, bransjens mest allsidige automatiseringsløsning for presisjonsskjæring av hull og utskjæringer. Med moderne design og kontroller er nVent HOFFMAN-modifikasjonssentre kjent for å være ledende på kuttehastigheter, gjentatt presisjon, skapstørrelse-håndteringsfunksjon og brukervennlighet. Basert på selskapets prosjektønsker valgte Lämneå Bruk ModCenter 263-modellen, som håndterer skap på opptil 63 tommer / 1600 mm høye og 86,6 tommer / 2200 mm brede, og bakpaneler på opptil 94 tommer / 2400 mm brede.

Med ModCenter kan Lämneå Bruk-teamet raskt og kostnadseffektivt bearbeide lakkert stål, rustfritt stål, kobber, aluminium, fiberglass og termoplast for å gi kortere leveringstider til kundene.

Hagstedt kjøpte også en nVent HOFFMAN PWA 2000 (personal wiring assistant) for å automatisere kabelforberedelse og -montering. Sammenlignet med tradisjonelle kabelmetoder sparer PWA-er betydelig tid og penger – PWA 2000 kutter kabler – 400–500 per time – i eksakte lengder med hylser montert. Og seks måneder senere investerte han i tillegg fire stk PWA 2000, herunder krympe-stasjoner og skrivere, for å automatisere hele den elektriske avdelingen. I Lämneå Bruk starter automatiseringen med koblingsutstyrsplanlegging i kontoret, som skaper den nødvendige dataen for PWA-systemene. Fra der skjer den automatiserte kabelforberedelsen, -kuttingen og -monteringen i verkstedet. Ansatte i den elektriske avdelingen mottar informasjonen de trenger for å montere kabelen, som er produsert akkurat i tide av PWA 2000. Hver enkelt mottar også en visualisering av hver kabel for tilkobling til komponenter, noe som fjerner behovet for å lese et klassisk kretsdiagram.

RESULTATER

nVent leverte både moderne modifikasjonssentere og PWA-er i tide og som forventet. Lämneå Bruk dro raskt fordel av det automatiserte fortrinnet for å øke hastigheten på leveringen av skapmodifikasjoner til en av deres langvarige kunder. De sikret også ny virksomhet, takket være deres nye kabelbehandlingsmuligheter. Totalt sparte investeringen i ModCenter og PWA-er Lämneå Bruk for 50 % i panelbyggingsproduksjonstid.

«Som en del av vår forpliktelse om å gi fantastisk kundeservice leter vi alltid etter måter å gi kundene våre det de trenger så raskt som mulig og med den høyeste kvaliteten», sier Hagstedt. «Integrering av automatisert presisjonsbearbeiding og kabelbehandlingsmuligheter i arbeidsflyten vår har vært vel verdt den innledende investeringen. We oppfyller vår kunders behov raskere med flott kvalitet og presisjon og mer kostnadseffektivt.»

Last ned casestudien i PDF