Det globalt ledende selskapet Diosna velger PWA 6000-ledningsbearbeidingssenteret fra nVent HOFFMAN for å få et automatisert forsprang 

DIOSNA Dierks & Söhne GmbH er en ledende global leverandør og utstyrsprodusent av spesialiserte maskiner for næringsmiddelindustrien, kjemisk industri og farmasøytisk industri. De forstod at kundene var under press for å få disse viktige produktene raskere på markedet. Diosnas panelbyggerteam forsøkte derfor å finne en måte å redusere tiden som brukes til å sette sammen ledninger manuelt på, uten at det går utover kvaliteten.

Etter å ha sammenlignet utstyr for panelautomatisering, valgte de PWA 6000 til bearbeiding av ledninger fra nVent HOFFMAN. Maskinen forenkler og fremskynder prefabrikkering av ledninger betydelig, noe som reduserer bearbeidingstiden med opptil 75 %.

«Med dets høye grad av automatisering, kompakte design og pålitelighet var PWA 6000 det eneste kabelbearbeidingsystemet på markedet som kunne oppfylle de tekniske kravene våre», sier Torsten Raberg, leder for elektrisk verksted for Diosna. 

Øker produktiviteten på tavleverkstedet

Siden PWA 6000 fullstendig automatiserer kuttingen av lengde, avisolering, krymping, merking og bunting av ledninger, øker det teamets produktivitet og sikrer konsekvent og nøyaktig kvalitet. Den helautomatiske prosessen med prefabrikkerte ledninger optimaliserer panelledningsbearbeiding og reduserer kostnadene. 

Maskinen forbedrer også den ansattes bruk av tid, fordi de ansatte utfører det avanserte arbeidet de er opplært i, i stedet for den kjedelige manuelle ledningsbearbeidingen. Samtidig forbedres ledningskvaliteten fordi hyppigheten av ledningsfeil reduseres betydelig når det brukes forberedte ledningssett. 

Prosjekter kan enkelt genereres og behandles sømløst direkte på maskinprogramvaren ved hjelp av .CSV- eller .XLS-filer. For å produsere ledningene bruker panelkonstruktørene Personal Wiring Suite, et intuitivt programmeringssystem. Tilbehøret viser kilden og målet pluss ruting i panelet på et skjermbilde for å visualisere ledningene i panelet.

Slik fungerer PWA 6000

PWA-maskinen har en intern, automatisert ledningsmatingsmekanisme med 12 spoler for forskjellige ledninger. For å redusere byttetiden bruker Diosna-teamet det eksterne tilbehøret til å lagre ekstra ledninger og mate maskinen. 

Maskinen plasserer hylsene på begge sider og markerer ledningene. Ledningsmerkesystemet trykker blått blekk direkte på ledningen for å markere kilden og målet på begge sider av ledningen. Maskinen bruker en elektropneumatisk avisolering og krymping med et femveis magasin for å behandle isolerte ledninger. Lengden på krympingen kan justeres til 8 eller 10 mm. 

De ferdige ledningene, som inkluderer hylser i begge ender uten manuell inngripen, plasseres på selvklebende bånd i en forhåndsdefinert rekkefølge for å optimalisere bestillingsvalg. 

Effektivitet

«PWA 6000 har hjulpet oss med å spare mye tid, samtidig som vi har forbedret ledningsbearbeidingen og fått en bedre fordeling av ressursene våre», sier Torsten. «Vi er veldig fornøyd med hvor godt det fungerer for oss – og hvor mye raskere vi kan produsere maskinene som kundene våre trenger.»